Temat: Prośba o interpretację wyników + poradę
I teraz moje pytanie, na co mogą wskazywać te wyniki ? Zaznaczę jeszcze ze jestem osoba otyłą, która właśnie rozpoczyna zrzucanie wagi, czy może to być stłuszczenie wątroby czy bardziej coś...
Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=3883



Temat: TSH 3-cia generacja
Witam, czy może ktoś wie, co oznacza wynik 0,484 mL w badaniu z krwi TSH 3-cia generacja? Dostałam skierowanie na badanie od lekarza, bo mi zaczęły wypadać włosy, cześniej robiłam żelazo,...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=3714


Temat: Mały problem z TSH
Po bliższej analizie moich wyników stwierdzam, że chyba z tarczycowymi coś jest nie tak bo mam: - TSH 3cia generacja 4,509 (norma 0,35-5,5), - FT3 5,89 (norma 4-8,3), - FT4 12,12 (norma 9-20). Wydaje sie że są dobre, ale podobno dla kobiet w ciąży poziom TSH nie powinien przekraczać 2 :!: (a nawet powinien być niski bo dzidzia zabiera ten hormon), bo...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=4744


Temat: Uśmiechnięte i szczęśliwe tempkowe pogaduchy
zazwyczaj w ciazy dochodzi do sytuacji gdzie jest konieczne podwyzszenie dawki hormonu tarczycy dzięki kochana, a czy mogłabyś zerknąc na wyniki KiRkE, bo bidulka się martwi. - TSH 3cia generacja 4,509...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=4749


Temat: Prośba o interpretację wyników tarczycowych w ciąży
Witam. Jestem w 5 tyg ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża. Moje wyniki: - TSH 3cia generacja 4,509 uIU/mL (norma 0,35-5,50), - FT3 5,89 pmol/l (norma 4-8,3), - FT4 12,12 pmol/l (norma 9-20). Czy zdaniem Pana Doktora są to bezpieczne wyniki dla ciężarnej i płodu? Dodam jeszcze, że cholesterol mam 207,1 mg/dl przy normie do 200... reszta wyników (mocz-analiza ogólna, morfologia krwi,...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=4769


Temat: Jakie leczenie przy pcos?
hej laseczki właśnie odebrałam wyniki i chyba coś mi się nie podoba w stosunku FSH:LH, wysłałam wyniki mojemu gin i czekam na jego ruch, a co wy o tym sądzicie?? pozdrawiam - TSH 3CIA GENERACJA 1,22 ulU/mL - FSH 8,73 mlU/ml - LH 6,43 mlU/ml - estradiol 26,10 pg/ml - prolaktyna 13,00 ng/ml - testosteron 39,50 ng/dl
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=2692


Temat: Interpretacja wyników
Bardzo proszę o interpretację wyników zrobionych w 20dc (8dpo): TSHIIIgeneracji 2,80 mU/l FT4 17,11 pmol/l FT3 4,59 pmol/l PRL 859,00 mU/l Progesteron 59,00 nmol/l Dodam że 12dc miałam owulację...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=3093


Temat: interpretacja wyników
witam ! jestem w 6 miesiacu ciazy mój lekarz ginekolog zlecił mi badania na poziom tarczycy. moje wyniki sa nastepujace: TSH 3-cia generacja 1.57 ( 0.4 -4.0) FT3 4.90 ( 1.5...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=920


Temat: Zszokowały mnie moje wyniki.....
Zszokowały mnie moje wyniki.....   Dziewczyny, załamałam ręce. :( Piszę u Was, bo większość z Was doskonale zna się na normach, wynikach itp... może mi coś podpowiecie.... Moje wyniki w 4 dc (cykle 26-28 dniowe, owulacja - a przynajmniej z wykresu wynika - na ogół w 15 dc): TSH 3-cia generacja 1.520 ulU/mL, norma 0.27 - 4.2 LH 3,91 mlU/ml normy: f. folikularna:...
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=172796


Temat: Siostry XXL na diecie !!! Szczupłe i piękne na zawsze...
okrzyczał :( okazało się, ze mam bardzo złe wyniki badan, anemie, spustoszenie organizmu, bardzo wysoki poziom TSH i wymagam natychmiastowego leczenia ;/ ja piernicze... potem pobiegłam od razu na usg, guzków ... prywatnie bo normalnie to szans nie mam (długo się czeka) a trzeba szybko działać... w przyszłym tygodniu bedę robic kolejną dawkę badan... ech :( nie znam się na tym ale wynikTSH 3 generacja - 24.90uIU/ml granica (chyba) 0.27 - 4.20 Nie mam pojecia co to znaczy... Idę coś zjeść w końcu... bo zołądek to sie chyba przewraca... Milutkiego dnia Słoneczka Wam...
Źródło: dieta.pl/grupy_wsparcia/showthread.php?t=4419


Temat: wysoka prolaktyna a ciążą
wysoka prolaktyna a ciążą   Witam serdecznie, mam pytanie do Pana Doktora: od roku staramy się z mężem o dziecko, niestety bez skutku. Ostatnio zrobiliśmy badania. JA: TSH 3 generacjawynik: 4,06 FSH - wynik w surowicy: 8,57 LH - wynik w surowicy: 9,28 Prolaktyna - wynik w surowicy: 76,30 MĄŻ: wykonał badanie nasienia, które wykazało TERATOZOOSPERMIE. Bardzo proszę o interpretacje wyników pod...
Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232270


Temat: proszę o konsultacje( leukopenia przewlekła)
Trafiłam do hematologa, gdyż wyniki dadań krwi, potwierdzane kilkakrotnie mnie zaniepokoiły. Diagnoza - leukopenia przewlekła do obserwacji, bez leczenia. Jestem u hematologa co 3- 4 mc, i tak od przeszło roku. Co wizyta to jestem skierowana na jakieś badanie z krwi, i tak miałam zrobione: TSH 3 generacja w normie, Alat, Aspat, Bilirubina w normie, Zelazo w normie, przeciwciała anty HCV ujemny, ... Pani hematolog wspomniała , iż możliwe,że to choroba autoimmunologiczna. Zrobiłam sobie USG tarczycy, węzłów chłonnych, jamy brusznej, rentgen pluc, wszystko ok. Badanie z krwi na wit. B12, wynik 217 , norma...
Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=1000





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 
  wynik TSH 3 generacja o
Tygiel